Girovi 2010:
XVè Concurs de Vins i Caves de Catalunya

El Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi ha arribat aquest any 2010 a la seva XV edició. Felicitats Sr. Ensesa!

El Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi ha arribat aquest any 2010 a la seva XV edició. Felicitats Sr. Ensesa!

El passat dissabte dia 13 de març, a l’emblemàtic edifici del Casino de Girona situat al barri vell de la ciutat, tingué lloc el XV Concurs de Vins i Caves de Catalunya – GIROVI’10.  Aquest consolidat concurs, organitzat pel Sr. Agustí Ensesa, va comptar amb la participacio d’unes 200 mostres de totes les D.O. catalanes agrupades en les categories de blancs joves, blancs fusta, rosats, negres joves, negres criança, negres reserva, dolços, caves i caves rosats.

El concurs que comptà amb la participació de totes les denominacions d’origen catalanes, va lliurar 27 medalles d’or de les quals la majoria han estat per a la DO Cava, la DO Empordà i la DO Penedès. Els premis es van atorgar a partir del criteri de 200 experts que van fer un tast a cegues de les mostres presentades.

A l’inici de l’acte el president de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya va donar la benvinguda als assistents.
El sr. Josep Roca, del Celler de Can Roca, reconegut com un dels millors sumillers del món, va destacar la excelent tasca de promoció de vins de Catalunya que representa aquest event i mes concretament la quantitat de gent jove que s’ha incorporat en el món del vi com afeccionats i consumidors.  

Agusti Ensesa, Oriol Guevara i Josep Roca

Agusti Ensesa, Oriol Guevara i Josep Roca

Per la seva part el President de l’Institut Català de la Vinya i el Vi sr. Oriol Guevara, va destacar  la excelent mostra de vins i caves de tota Catalunya que estaven presents en les diferents taules de tast. El sr. Guevara  a felicitar a tots els presents i molt especialment al organitzador i del Girovi, el sr. Agusti Ensesa,  pel seu gran esforç i continuada  tasca de promoció dels vins de Catalunya en general, i de l’Empordà en particular.

Concentració en la taula de tast de Criances

Concentració en la taula de tast de Criances

Entre els vins que van meréixer la màxima distinció destaquem Floresta 2009, del Celler Pere Guardiola (DO Empordà, vi blanc jove); Noble 2009, de Bodegas Trobat (DO Empordà, vi blanc jove monovarietal); Gessamí 2009, del celler Gramona (DO Penedès, vi blanc jove especial); Clot dels Oms 2009, del celler Ca n’Estella (DO Penedés, vi rosat); Vi novell 2009, de Bodegues Trobat (DO Empordà, vi negre jove); 5 fincas 2006, del Castell de Perelada (DO Empordà, Vi negre criança); Artium 2005, del Celler Cooperatiu d’Artés (DO Pla de Bages); Equinox Moscatell, del Celler Batea (DO Terra Alta, vi dolç) i C. Roger Goulart, de Roger Goulart (DO Cava, Cava Brut Reserva). El guardó ‘Fulles de Girona’, exclusiu per a vins amb DO Empordà, se’l van emportar, entre altres, Rigau Ros 2009, del Grup Oliveda (vi blanc fusta); Clos Floresta 2004, del celler Pere Guardiola (vi negre reserva); i Masia Pairal Can Carreras 2006, del celler Martí Fabra Carreras (vi dolç).

Tots els resultats del concurs estan disponibles a la web de Girovi:  http://www.girovi.cat/

 
Gran èxit de convocatoria i participació al Girovi 2010

Gran èxit de convocatoria i participació al Girovi 2010

Josep Roca i Gisela Solà

Josep Roca i Gisela Solà

 

 

 

 

 

 

 

Cal destacar l’exiti de participació que va agrupar a uns 200 tastadors experts, professors, alumnes i ex-alumnes de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona i de l’Escola de Tastavins del Gironès, enòlegs, sommeliers, el·laboradors de vi i cava, comerciants, restauradors i consumidors, que van formar part del jurat tastant a cegues les mostres participants i van determinar els vins i caves guardonats en cadascuna de les categories.

2 Responses to “Girovi 2010:
XVè Concurs de Vins i Caves de Catalunya”

 1. penis enlargement exercises says:

  penis enlargement exercises…

  Girovi 2010:XVè Concurs de Vins i Caves de Catalunya | Cata Vins Empordà…

 2. timothy hay for sale says:

  timothy hay for sale…

  Girovi 2010:XVè Concurs de Vins i Caves de Catalunya | Cata Vins Empordà…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.