26ena Mostra de Vins de l’Empordà: L’enoturisme pren força

La inauguració de la Mostra d’enguany que va anar a càrrec del crític gastronòmic Salvador Garcia-Arbós, va ser un clam cap a la pèrdua de complexos. Els que hi entenen asseguren que el vi de l’Empordà pot competir amb qualsevol altre en l’àmbit mundial. Ara falta que això s’ho creguin els de casa. Garcia-Arbós, garrotxí de naixement i resident a Girona, no va estalviar elogis per a Rabós de l’Empordà, que va definir com la capital del món gastronòmic.

26-Mostra-del-vi-Figueres-EmpordaEl Consell Regulador de la DO Empordà per la seva part ha posat fil a l’agulla a la promoció de l’enoturisme a les comarques gironines. Coincidint amb la 26ena Mostra de Vins de l’Empordà, que s’ha celebrat del 9 al 12 de setembre a Figueres, el Consell Regulador va presentar el nou material promocional, que ofereix al lector informació sobre tots els cellers que conformen la DO, els seus productes i els dóna la possibilitat de fer visites.

Un dels principals atractius de la mostra d’enguany varen ser els tastos a cegues. Els visitants,  adquirint tiquets degustació a la Mostra, varem poder tastar dos vins i participar a l’estand de la DO en un concurs de tast en el que els guanyadors aconseguien una nit d’hotel gratuïta per a dues persones en un hotel de l’Empordà en règim d’allotjament i esmorzar. Aquesta activitat es va fer juntament amb la plataforma d’enoturisme vinsdelemporda.com i els establiments de Costa Brava Hotels que estan interessats en promoure l’enoturisme a l’Empordà.

D’altra banda, el dijous 9 de setembre a les 19.30h al celler Espelt, va acollir la presentació de la plataforma 2.0 d’informació enoturística vinsdelemporda.com. Un projecte, d’iniciativa privada que compta amb el suport d’institucions i administracions publiques i que neix de la voluntat de coordinar una vintena de cellers, restaurants i  hotels de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, per oferir paquets turístics que incloguin les tres dimensions bàsiques d’una bona estada enoturística: quins cellers visitar, on menjar i on dormir. Aquest portal ofereix informació sobre els cellers, els seus vins, i permet contractar visites, inscriure’s a les activitats programades als restaurants, i fins i tot contractar paquets amb estades a hotels de la zona.

Aquest projecte s’emmarca en el Pla d’actuacions publicoprivat de foment de noves línies de negoci d’oferta turística complementària, promogut per la Generalitat i en col.laboració amb el Patronat de Turisme, els concells comarcals, les cambres de comerç, ajuntaments, la DO Empordà, l’incavi, Costa Brava Hotels, Blau Verd Hotels, la Cuina de l’Empordanet i la Cuina del Vent.

La presentació va incloure un tast de vins i un sopar maridatge organitzat per la Cuina del Vent i l’Associació d’Hostaleria.

nº3 Revista AlberesTambé cal destacar la presentació del núm. 3 de la revista Alberes, dedicada als vins de l’Empordà, el diumenge 12 a les 11.30 h a la carpa de la Cuina del Vent amb la presència d’Eduart Puig Vayreda.

105 Responses to “26ena Mostra de Vins de l’Empordà: L’enoturisme pren força

 1. jeremiah says:

  abyss@pena.minutemen” rel=”nofollow”>.…

  hello!!…

 2. edward says:

  diamondstuddedhickokbelt@neutralists.mediumistic” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!…

 3. Francis says:

  grandly@druid.chorused” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó….

 4. angelo says:

  metabolite@rebecca.gavottes” rel=”nofollow”>.…

  ñýíêñ çà èíôó!!…

 5. henry says:

  cesium@ferns.inside” rel=”nofollow”>.…

  áëàãîäàðåí!…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.