Verema a l’antiga al Celler Espelt

Unes 350 persones varen participar a la verema

Unes 350 persones varen participar a la verema

Un any més, el celler Espelt de Vilajuïga va celebrar el passat dissabte 19 de setembre la verema tal i com es feia antigament. Va comptar amb la participació de prop d’unes 350 persones, una barreja d’amics, empordanesos, gironins, barcelonins i extrangers.

A les 10 del matí, aprofitant un dia explèndid, vàrem encaminar-nos acompanyats pels sons de gralles i tambors dels Grallers del Montgrí a una vinya que es troba just per sobre del Celler.

Un dia fantàstic adalt de les vinyes

Un dia fantàstic a dalt de les vinyes

En arribar-hi, ens varen convidar a tothom a agafar galledes i tisores per anar veremant les vinyes de Garnatxa. Una vegada les galledes eren plenes, es dipositava el raïm en uns antics semals. L’experiència molt interessant per les imatges, sensacions i les olors (a raïm madur, barrejat amb olor a terra,.. i com no, la pròpia suor, perqué feia calor de debó!). Escolteu, quan bebeu una ampolla de vi, tingueu molt de respecte pel que costa!

No va faltar-hi un esforzar a peu de vinya  amb pa amb tomàquet i embutits de la zona; també  hi havia la típica arengada i tot acompanyat dels vins del celler Espelt. Una vegada varen tenir els semals plens, es varen carregar als remolcs dels antics tractors per transportar-los fins a l’era del Mas Espelt on després es trapitxaria el raïm amb els peus per obtenir-ne el most.

Grallers a les vinyes

Grallers a les vinyes

Viticultors per un dia

Viticultors per un dia

Els mes petits van disfrutar de valent

Els més petits van disfrutar de valent

Verema davui i de demà

Verema d'avui i de demà

En Damià Espelt va portar-nos a un altra vinya més amunt del Mas Espelt on vàrem poder veure en acció una màquina de recollida automàtica de raïm. Tot un contrast amb la verema a mà!. No només vàrem poder comprovar la seva eficàcia i delicadesa al recollir i rentar el raïm, sino que vàrem poder “anar-hi a cavall”, en una experiencia única.

Finalment, la jornada va acabar amb un dinar on no va faltar-hi de res,  amb música en directe del grup Rumba Tramuntana i ball inclòs de varis participants, i una exposició de Tractors organitzada gràcies als Amicis dels Tractors d’Època de l’Empordà.

El celler Espelt amb aquesta fantàstica iniciativa, que ha celebrat la seva tercera edició, vol mantenir vives les tradicions del sector vitivinícola i donar a conèixer a les noves generacions els sistemes que es feien servir antigament per a la recollida del raïm, abans que es mecanitzés part del procés.

Felicitats per l’iniciativa.Ens ho vàrem passar molt bé!

106 Responses to “Verema a l’antiga al Celler Espelt”

 1. dan says:

  penury@scarf.julep” rel=”nofollow”>.…

  ñïñ çà èíôó!!…

 2. Wesley says:

  incipiency@problems.regeneration” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî çà èíôó!!…

 3. Alberto says:

  thanksgiving@bentham.plans” rel=”nofollow”>.…

  thanks for information!…

 4. Ben says:

  convalescence@faneuil.strutted” rel=”nofollow”>.…

  thank you!!…

 5. Maurice says:

  imperfectly@mlss.saran” rel=”nofollow”>.…

  ñïàñèáî….

 6. jamie says:

  midshipmen@dummies.zone” rel=”nofollow”>.…

  tnx for info!…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.